Home » Dezumidificare constructii noi

Dezumidificarea - constructiile noi si uscarea lor

O constructie noua acumuleaza prin procedeele tehnologice o cantitate foarte mare de apa – daca aceasta nu este indepartata inainte de a se monta parchetul si de a se aplica zugraveala sau tapetul, poate provoca degradari majore precum: deformarea parchetului si ridicarea acestuia de pe suport, aparitia mucegaiului, aer greu de respirat, incarcat cu umiditate in exces, costuri de incalzire ridicate (un aer umed se incalzeste mai greu fiind necesara incalzirea aerului dar si a vaporilor de apa).

Schema de functionare a unui dezumidificator:

Aerul umed este absorbit cu ajutorul ventilatorului integrat in dezumidificator, trecut peste o suprafata racita cu ajutorul agentului frigorific unde se produce fenomenul de condens, umiditatea ingheata pe elemetele foarte reci, aerul uscat este eliberat in incapere cu 1-2 grade mai cald decat a fost absorbit, folosindu-se caldura cedata de compresor. Prin functia de dezghetare, apa este colectata in recipientul dezumidificatorului.

Fiecare dezumidificator are prevazut un plutitor care opreste automat aparatul in momenul in care cuva este plina, eliminand posibilitatea unei eventuale inundatii. Apa poate fi evacuata si direct la canalizare prin cadere libera sau cu ajutorul unei pompe, la nivele mai inalte.

 

functionare dezumidificator

Cel mai rapid procedeu de a elimina surplusul de apa dintr-o constructie este procesul de dezumidificare, cantitatea de apa putand fi contorizata astfel ca beneficiarul sa poata observa efectiv sutele de litri de apa extrase.

Din experienta de pe santier acumulata in ani de zile, de pe o suprafata de 100 mp se extrage in 2 saptamani 500 litri de apa. Vi se pare mult? Este o cantitate normala de apa care intra in componenta sapelor, tencuielilor si gletului. Cum se procedeaza? Se instaleaza cate un dezumidificator corect dimensionat in fiecare incapere. Uscarea se face cu usile si geamurile inchise, la o temperatura de min. 15°C. Cu cat temperatura este mai ridicata si utilajul de dezumidificare mai puternic, cu atat timpul de uscare este mai redus. Uscarea constructiilor se face cu utilaje profesionale, capabile sa extraga umezeala din sape, tencuieli si glet. Un dezumidificator casnic este dimensionat pentru a mentine un nivel scazut de umiditate dupa ce beneficiarul s-a mutat in locuinta, nefiind recomandat a se utiliza in conditii de santier.

Soldec va ofera utilaje profesionale, capabile sa functioneze luni de zile fara oprire, in regim de inchiriere sau vanzare, pentru uscarea oricarei suprafete: de la cativa zeci de mp la sute de mp, uscam constructii noi, hale, depozite, subsoluri, crame, arhive, va oferim dezumidificatoare special concepute pentru piscine, industria alimentara sau muzee, dezumidificatoare casnice sau umidificatoare. De asemenea, Soldec ofera consultanta gratuita si masuratori de umiditate cu aparate profesionale in sape, tencuieli si aer, iar transportul la client si punerea in functiune a utilajelor sunt asigurate. Experienta noastra este avantajul clientilor nostri. Investitia in dezumidificare reprezinta investitia in finisajele caminului dumneavoastra.

Cerere ofertă Reţea Magazin online